Ελευθεροτυπία

" Δεν υπάρχουν μόνο 'βάζελοι ράτσας' αλλά και πένες ράτσας. Και μία τέτοια ακριβώς διαθέτει ο Καμάρας....Αυτός ο ανήσυχος, ευφυής, πολιτικοποιημένος και διανοούμενος ψιλοφαλλοκρατάκος κατάφερε να μου επιβληθεί ως γνήσιος λογοτεχνικός ήρωας."

Βένα Γεωργακοπούλου

Τα Νέα

"Αυτή η απολαυστική αυτοβιογραφία ενός 'βάζελου' αποδεικνύεται εν τέλει κάτι περισσότερο από διασκεδαστικό, ενίοτε ξεκαρδιστικό ανάγνωσμα για ομοιοπαθείς. Είναι ένας ταξιδιωτικός οδηγός σε ένα κόσμο λίγο τρελό, πολύ παθιασμένο, που ζει διαρκώς στο σύνορο πραγματικότητας και παράκρουσης - στον κόσμο μας."

Παύλος Τσίμας

Το Βήμα

"Βασικό στοιχείο του ύφους του Καμάρα, το χιούμορ. Με την επιδεξιότητα του μορφωμένου ανθρώπου, ο συγγραφέας περιγράφει ένα γεγονός με ακρίβεια και γλαφυρότητα, συχνά δε με λογιότητα (παραλληλίζοντας το, λ.χ., με πρόσωπα και πράγματα από την ιστορία, τις τέχνες, την εγχώρια και διεθνή πολιτική), μόνο και μόνο για να ανατρέψει στο τέλος το περίτεχνο οικοδόμημα με την ειρωνεία."

Στέφανος Κασιμάτης

H Καθημερινή

"Φιλοδοξία του συγγραφέα είναι το βιβλίο να μη διαβαστεί μόνο από ποδοσφαιρόφιλους. Ούτως ή άλλως, ο Καμάρας δεν περιορίζεται σε μια στεγνή απαρίθμηση αποτελεσμάτων αλλά διανθίζει την αφήγησή του με παράλληλες ιστορίες, προσωπικές και μη, που δίνουν στο ανάγνωσμα μυθιστορηματική υφή. Το βιβλίο αποτελεί ταυτόχρονα τεκμήριο για την εφηβεία και την ενηλικίωση στις δεκαετίες του '70 και του '80. Το επίκεντρο παραμένει το ποδόσφαιρο, αλλά η γραφή του Καμάρα είναι αρκετά πυκνή για να χωρέσει την ατμόσφαιρα της εποχής.Ο Καμάρας δεν γράφει απλά για το ποδόσφαιρο, αλλά κάνει ένα βήμα παραπάνω: προτείνει μία καθαρή, αποενοχοποιημένη ματιά πάνω στο φαινόμενο, γεμάτη χαρά, νοσταλγία, συγκίνηση."

Δ. Ρηγόπουλος

City Press

"Ισως το απόλυτο ερωτικό μυθιστόρημα του 2003!
Δεν είναι μονάχα η ιστορία μιας ψύχωσης, δεν διαβάζουμε μονάχα περί μπάλας, αλλά απολαμβάνουμε ένα καλογραμμένο χρονικό μιας ολόκληρης γενιάς, μιας κατηγορίας ανθρώπων που ενδίδουν στα πάθη, όντας καλλιεργημένοι, κομψοί, ευγενέστατοι, γνώστες της διαλεκτικής του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον, άψογοι χιουμορίστες."

Γ.Ι. Μπαμπασάκης

ΤΑ ΝΕΑ

"Kαλλιεργημένο και χαρίεν ύφος, γνώση των μυστικών της έντεχνης δραματικής οργάνωσης του λόγου."

Δ. Κούρτοβικ

Η Aπόφαση

"Ο Καμάρας πατάει στέρεα στη μεγάλη περιοχή της σύγχρονης νεοελληνικής λογοτεχνίας."

Κ. Καλφόπουλος

Blow Up

"Να με πάρει ο διάολος, δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που δάκρυσα και γέλασα τόσο πολύ διαβάζοντας ένα βιβλίο."

Μ. Ασλάμας

greekworks.com

"Kamaras legitimizes soccer fanaticism merely by acknowledging it. His book is an adroit melding of skillful prose, lively descriptions, and self-deprecating humor."

A.Kitroeff

Αθλητική Ηχώ

"Όταν το χιούμορ, το συναίσθημα, ο οπαδισμός γράφουν ιστορία. Ο "Οιδίποδας" είναι η αξονική ψυχοτομογραφία του οπαδού....Είναι ανατοκισμένες μνήμες που πληθαίνουν, αφρίζουν σαν την σαμπάνια που ανοίγει και βγαίνουν χείμαρρος συμπαρασύροντας μαζί στοιχεία από το μέσα, το καταμέσα του συγγραφέα : σαρκασμός, αυτοσαρκασμός, ανησυχίες, ζαβολιές, μικρές εμπάθειες, μεγάλες λατρείες, αδυναμίες, υπεροχές - πολλά στοιχεία, άπειρα......Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Καμάρα με γοητεύει ως κείμενο όσο με γοήτευε ο Αριστείδης στα γήπεδα."

Δ. Βραιμάκης

Παναθηναικό Τριφύλλι

"Kόβω τον λαιμό μου εάν κάποιος δεν το διαβάσει μονορούφι, δεν συγκινηθεί, δεν νοσταλγήσει, δεν πετάξει την όποια σκούφια του στον αέρα......Κάθε βιβλιοθήκη φιλάθλου, οπαδού ή απλά ρομαντικού ανθρώπου είναι φτωχότερη δίχως το ΥΠΕΡΟΧΟ αυτό βιβλίο."

Μ. Σακελλαρόπουλος

Περιοδικό Mad Boys

"Ένα βιβλίο γαμάτο."


 

 Όλη η Αλήθεια με Ένα ΚλικΚατεβάστε το πρώτο κεφάλαιο σε PDF!
Δείτε περισσότερα
Αγοράστε το βιβλίο