Είπαν στη παρουσίαση του βιβλίου:

"Ένα πολύ σπουδαίο λογοτεχνικό βιβλίο, ένα βιβλίο που αγάπησα - είναι εντυπωσιακό πως καταφέρνει ο Καμάρας να σε βάλει στο μυαλό και την ψυχή του ήρωα και να σε κάνει ως αναγνώστης να ταυτιστείς μαζί του και να νιώθεις τα πάθη του ως δικά σου.  Ο ήρωας δεν είναι καρικατούρα, είναι πραγματικός άνθρωπος και ταυτόχρονα είναι ένα κοινωνιολογικό πορτρέτο μίας ολόκληρης γενιάς - και αυτό δίνεται με όλες του τις αντιφάσεις, κάτι που σίγουρα απαίτησε μεγάλη έμπνευση αλλά και παίδεμα στο γράψιμο."

Παύλος Τσίμας

"Αυτό που με συναρπάζει στη γραφή του Καμάρα είναι που τολμά σαν άντρας να πεί πράγματα τα οποία οι άντρες δεν τολμούν να πουν, να αγγίξει κάποια βαθύτατα συναισθήματα με συγκλονιστικό τρόπο. Αντίστοιχα συγκλονιστικός είναι ο ρυθμός της αφήγησης - κυρίως το πως αλλάζει από τη βραδύτητα στην ταχύτητα του ζωντανού ρεπορτάζ. Είναι ένα βιβλίο που στο τέλος αφορά τους δεσμούς αίματος, αυτούς που μας έχουν καθορίσει - και η τελευταία παράγραφος του βιβλίου είναι ολοκληρωτική απογείωση."

Σοφία Παπαιωάννου

"Το βιβλίο με εγκλώβισε συναισθηματικά με ένα τρόπο που με έκανε να απορώ. Η γλώσσα λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός - μακροπερίοδη, πυκνή, βαθύτατα ειρωνική, καταλήγοντας πάντα σε ένα πολύ διαυγές νόημα. Η Τελική Τεθλασμένη ίσως είναι η πορεία που παίρνει ο καθένας από εμάς και όλοι μας σαν κοινωνία."

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Δείτε όλη την παρουσίαση εδώ >

athinorama.gr

"Ο Καμάρας σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός αυθεντικού αστού, ένα ζωντανό, τρισδιάστατο χαρακτήρα, έναν ήρωα που αντιμετωπίζει τη σκοτεινή του πλευρά με θάρρος, που έχει την παρρησία να στήσει τον εαυτό του απέναντί του - έναν ήρωα που εξανθρωπίζει την ελληνική αστική τάξη"

Παύλος Μεθενίτης

Δείτε όλο το κείμενο εδώ > 

andro.gr

"Αν μια τραγωδία είναι η αρχή, η επούλωσή της είναι η συνέχεια και η αποδοχή το τέλος. Δεν υπάρχει καμία αναντίρρητη γραμμικότητα στο πώς υποδέχεται ένας άνθρωπος τα γυρίσματα της ζωής του. Ούτε και κάποιος νόμος που πρέπει να ακολουθήσει κατά γράμμα. Κάθε άνθρωπος είναι και το βουνό του. Ένα τέτοιο ήρωα μας παρουσιάζει ο Καμάρας - κι εκεί αρχίζει η εσωτερική του αναζήτηση."

Διονύσης Μαρίνος

Δείτε όλο το κείμενο εδώ >

athensvoice.gr

"O Καμάρας μας μυεί στα ενδότερα μιας αφήγησης, συχνά με τη μορφή εσωτερικού μονολόγου, που, παρότι μελαγχολική, στο τέλος της αφήνει την αγάπη και τη στοργή να ξεχειλίσουν, αφού βρουν τον δρόμο τους μέσα από τη χαραμάδα."

Στέφανος Τσιτσόπουλος

Δείτε όλο το κείμενο εδώ >

Η Καθημερινή

 "Ένας ενοχικός ήρωας παλαιάς κοπής."

 

Δείτε όλο το κείμενο εδώ >

Η Εστία

"Ένας ήρωας που μέσα από τη δοκιμασία και την απογοήτευση οδηγείται στη λύτρωση.  Η γραφή σαφώς μοντέρνα και αρκετά ελλειπτική αλλά κυλά εύκολα και άνετα."

 

 Όλη η Αλήθεια με Ένα ΚλικΚατεβάστε το πρώτο κεφάλαιο σε PDF!
Αγοράστε το βιβλίο